‘AI voor Leren’-pakket

Het AI voor Leren pakket is op de volgende manier opgebouwd:

Startfase
We onderzoeken welke kansen er zijn binnen de school of L&D-afdeling voor de toepassingen van AI. Ook kijken we naar eventuele bedreigingen. In deze fase kijken we ook welke mensen een rol willen en kunnen spelen bij de implementatie van AI in het onderwijs, of het leren van professionals. Zij zijn de AI-ambassadeurs binnen de organisatie.

AI Basistraining
In deze training maakt een grote groep medewerkers kennis met de mogelijkheden van AI. Dit is een heel praktische training, waarbij je direct dingen gaat maken die direct toepasbaar zijn in de klas, training of bij werkplekleren.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het maken van slimme prompts voor betere interactie met AI
  • Het genereren van afbeeldingen voor onderwijsmateriaal
  • Het toepassen van documenten via AI (bijvoorbeeld Word, Excel of PDF) voor efficiĆ«nter werken en leren
  • De juridische en ethische kant van AI. Hoe ga je om met privacy?

AI-ambassadeurstraining
Deze training is voor medewerkers die AI echt hebben omarmd en een rol willen spelen bij de implementatie van AI binnen de school of L&D-afdeling. In deze training leer je hoe je collega’s kunt begeleiden bij het succesvol toepassen van AI. Ook maak je heel laagdrempelig kennis met programmeren in Python, de taal waar veel AI-toepassingen in worden ontwikkeld. Je hoeft geen specialist te worden; AI helpt met het automatiseren van je code. Verder ga je:

  • AI slimmer maken door deze te koppelen aan bestaande kennis binnen de organisatie. Denk aan domeinkennis binnen vakgebieden.
  • Leren hoe je AI en bestaande tools met elkaar kan laten samenwerken. Bijvoorbeeld, hoe je AI kunt integreren in je huidige leerplatform.

Actieve begeleiding
Tijdens het hele traject krijgt de organisatie actieve begeleiding bij het implementeren van AI. We zorgen dat AI toegankelijk wordt gemaakt en het op een laagdrempelige manier wordt ingezet bij het ondersteunen van leerprocessen. Deze begeleiding is heel praktisch en hands-on. Dus bijvoorbeeld ook toegang krijgen tot een handige tool, of samen een krachtige prompt opstellen voor het maken van een mooie les of training. Aan het eind van het traject heb je een stevige basis om AI praktisch en effectief in te zetten in je leeromgeving.

‘AI voor Leren’-toolkit
Voor het echt krachtig toepassen van AI werk je niet alleen in de webinterface van een GPT. Door bijvoorbeeld geautomatiseerd data te verzamelen en te bewerken, kun je veel betere resultaten behalen. Onderdeel van AI voor Leren is het gebruik van ‘AI voor Leren’-toolkit, die werk uit handen neemt en zorgt dat succesvolle toepassingen geborgd worden. De toolkit bevat onder andere een tool voor het verzamelen van data uit verschillende bronnen, een instructietool en tientallen scripts en apps die veel tijd besparen. Het is mogelijk deze tools ook na het traject te blijven gebruiken.

Met een ‘AI voor Leren’-pakket maak je als school of L&D-afdeling een grote stap in het toepassen van AI. Van experimenteren naar implementeren. Dit zal zorgen voor betere leerprestaties en een verminderde werkdruk. AI is niet zomaar een hype, maar een grote doorbraak op het gebied van (leer)technologie. Zorg dat je voorop loopt bij deze ongekende ontwikkeling.

Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Serge de Beer (06 418 67 460).