Het verleden is links, de toekomst rechts. Behalve dan bij Google Glass…

Mocht de titel van dit artikel je hebben gelokt, in de hoop hier een gedegen manifest voor de rechtse politiek te lezen, dan spijt me dat oprecht. Nee, het gaat hier om een andere gevoelsmatig kwestie, namelijk die dat dingen die in het verleden zijn gebeurd links van ons zijn en zaken die nog staan te gebeuren zich ter rechterzijde bevinden. Tenminste zo hebben we dat geleerd.

Vrijwel elke tijdlijn die we ooit op school hebben gezien, een overzicht van televisieprogramma’s toont of de voortgang van software-installatie weergeeft, loopt van links naar rechts. Ik ken geen voorbeelden waarbij dat niet zo is, hooguit daar waar het verloop van de van boven naar beneden is weergegeven, zoals bij een draaiboek voor een evenement.

20130501-075944.jpg
Bron: Wikipedia

Toen ik vanmorgen dit filmpje zag over het gebruik van Google Glass, was ik verbaasd over de keuze dit precies om te keren. Kijk zelf maar even…

Aangezien ik behoorlijk visueel ben ingesteld, is het voor mij lastig om de toekomst links te zien. Welke regels van de usability zal Google hier hebben gehanteerd? Misschien is het wel mogelijk de richting om te keren, maar een menu “instellingen” laat deze video dan weer niet zien. Ik ben benieuwd of deze tijdslijn in de uiteindelijke versie, die in 2014 op de markt komt, deze richting zal blijven gebruiken. Wordt vervolgd!


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *